Започна протестот против најавените реформи во образованието

од Andreja Salpe

Почна протестот на родителите организирани преку иницијативата „Учебници и настаа мора да има“.

Родителите го започнаа својот марш пред Министерството за образование и наука. Во моментот се движат кон Владата а протестниот марш ќе заврши пред Собранието.

Велат дека се за дигитализација но не на начин како што најавува МОН.

Инаку денеска тие по втор пат поднесоа иницијатива за организирање референдум на државно ниво на кој родителите ќе се изјаснат за најавените образовни реформи.

Слични содржини