Почетна / Глобално / Балкан / Александар Вучиќ е избран за претседател на Србија со 55,08%

Александар Вучиќ е избран за претседател на Србија со 55,08%

Па то има само у Београду

Републичката изборна комисија на Србија ги објави конечните резултати од спроведените на 2 април избори за претседател на земјата  на кои убедливо  победи премиерот Александар Вучиќ, пренесува РИА Новости. Според официјалните податоци, Вучиќ освои 55,08% од гласовите (2 мил. 12 илјади. 788 гласови). Мандатот на актуелниот претседател Томислав Николиќ истекува на 31 мај 2017 година и засега не е најавен  датумот на инаугурација на новиот претседател