Почетна / Популарно / Футуризмот во мода: Кара Делевин како секси робот

Футуризмот во мода: Кара Делевин како секси робот

Многу често се зборува за промените што модната индустрија ги доживува со текот на годините.

Од дигитализацијата на пазарот преку технологијата и изработката на предметите на модната куќа – тоа се теми кои неизбежно одат под знакот на модернизација.

Како тоа влијае на модерната жена? Кара Делевин го објаснува ова прашање со нејзината најнова фотографија за магазинот GQ.

Супермодел, кој ја напушти модната кариера за сметка на филмот, стоеше пред објективот на Маријано Виванко за да ја демонстрира иднината.

Футуристичките снимки ја прикажуваат музата на Шанел во метална облека, почнувајќи од целосен костум преку краток врв и дноо со висок појас до метален фустан.

Додатоците не даваат ништо и се карактеризираат со метални отсјај и огледални ефекти.

Извонредно импресивни се металните камења обложени со метал и партнерите на Кара Делевин во фото сесијата – метални куклички.
Извонредната фото сесија може да се види во нашата галерија …. затоа што тоа е иднината.