Актуелно
Почетна / Препорачани / Козметички производи кои не ги користите секој ден

Козметички производи кои не ги користите секој ден

Наоѓањето на совршен козметички производ може да биде тешка задача, па затоа не е ни чудо што кога ќе го најдеме, тешко е и да не го користиме секој ден.
Сепак, некои производи не се наменети за секојдневна употреба. Кои се тие?

Сув шампон

Кога немаме време да ја измиеме косата, тоа е спасение. Меѓутоа, кога премногу се користи со неговата употреба, може да предизвикаме повреди.
Оваа практика ризикува да ја исушите косата, и како резултат на тоа може да стане кршлива. Треба да се осигураме дека ќе ја измиеме косата многу добро и ќе го омекнеме со балсам или маска.
Сув шампон не треба да се користи почесто од два пати по ред.

Медицински усен мелем

Освежувачкиот и ладен слој е спас за испукани усни. Сепак, тоа не е за секојдневна употреба, бидејќи тоа претставува ризик од влошување. Постои можност кожата на усните да се навикне на мелем.
Балзамот за усна треба да се користи додека не поминат пукнатините на усните, а потоа преминете на едноставен мелем.

Водоотпорна спирала

Препорачливо е да се биде внимателен со овие формули, бидејќи тие можат да ги исушат трепките. Кога ги користиме, на некои шминкисе препорачува прво да се применува едноставна спирала, и водоотпорна на тоа да го запечати првиот слој.