Белата куќа: Заканата од Русија се уште постои

од desk4

Од   Белата куќа порака дека Русија и понатаму претставува закана за американскиот изборен систем само неколку часа откако претседателот Доналд Трамп се појави да ја отфрли заканата.

“Сметаме дека заканата сè уште постои, што е одговор на прашањето зошто преземаме чекори за да го спречиме тоа”, изјави портпаролката на Белата куќа, Сара Сандерс. Претходно  за време на состанокот на кабинетот, Трамп одговори нсо “не” на прашањето на новинарите дали Русија сѐ уште е насочена кон САД.

Слични содржини