Филипче: За првпат од своето постоење Општина Дојран е обезбедена со комплетно ново амбулантно возило

од Берта Китинска

Ново амбулантно возило денеска доби Општина Дојран/

-За првпат од своето постоење Општина Дојран е обезбедена со комплетно ново амбулантно возило. Возилото за брза помош ќе им служи на жителите од Општина Дојран како и туристите кои имаат потреба од брза интервенција. Продолжуваме и натаму да го унапредуваме здравствениот систем со цел подобра здравствена заштита за пациентите, информираше министерот за здравство Венко Филипче.

Слични содржини