ЛДП и ДОМ нема да влезат во парламентарна коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, вели Богоевски

од Nikola Popovski

Не верувам дека ЛДП, ДОМ или друга од прогресивните фактори во сегашната власт, ќе влезат во парламентарна коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, посочува поранешниот пратеник Павле Богоевски.

Според него, граѓаните не смеат да заборават дека што значеше ВМРО-ДПМНЕ до 2016 година и која е причината зошто оваа прогресивна коалција во власта се обедини.

-Пораката е режим, никогаш повеќе, а партијата на тој режим во моментов повторно тропа на вратата. Сметам дека владината коалиција нема да се растури на парламентарно ниво, потенцира Богоевски.

Слични содржини