Макрон ги сака олимписките игри во Париз

од desk3

Меѓународниот олимписки комитет во септември ќе одлучува за тоа кој ќе биде домаќинот. Новоизбраниот француски претседател Емануел Mакрон му  потврди на претседателот на Меѓународниот олимписки комитет, Томас Бах дека Париз сака  да биде домаќин на Олимписките игри во 2024.
Макрон му телефонирал на Бах два дена пред  Комисијата на МОК да пристигне во Париз и му ја кажал заложбата. .

Датум на средбата меѓу Макрон и членовите на МОК Комисијата не е утврден.

Слични содржини