Медицинска сестра советува како правилно да ги тргнете од себе искористените маски и ракавици (ВИДЕО)

од Elena Daskalova

Во екот на пандемијата, луѓето се поинтензивно користат заштитни маски и гумени ракавици, но покрај тоа, треба да знаат и како правилно да ги отстранат од себе.

Една медицинска сестра одлучи преку Тик-ток да се обрати на светската јавност, со цел да им покаже како да се избегне евентуална зараза преку контаминирани маски и ракавици, со тоа што безбедно ќе ги тргнете од себе.

Слични содржини