Судскиот совет го разреши Јово Вангеловски

од Vladimir Zorba

Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од функцијата претседател, поради нестручно и несовесно вршење на функцијата. Разрешување за него беше побарано во декември 2017 година.

Тричлената комисија за извештајот за Вангеловски ја сочинуваа Лидија Каначковиќ, Владо Богдановски и Сашо Ѓорѓиевски.

Вангеловски има право на жалба до Врховниот суд.

Слични содржини