Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск и британскиот премиер Дејвид Камерон вечерва имаат средба, за да разговараат за техничките аспекти на можното излегување на Велика Британија од ЕУ.

TuskpopieraCamerona-700x372

Туск и Камерон ќе имаат средба по завршувањето на самитот за миграциска криза ЕУ-Турција.

Во Велика Британија до крајот на 2017 година ќе биде организиран референдум за евентуалното излегување на земјата од Европската унија.
Премиерот е под силен притисок на екстремистите во конзервативната партија да излезе земјата од ЕУ. Тој постави пред Брисел сериозни барања за реформи во насока на поголема самостојност на поединечните земји членки.

Слични содржини