Уставниот суд изврши државен удар!

од Vladimir Zorba

“Одлуката на Уставниот суд да поведе постапка против забраната да се помилуваат сторители на изборен криминал е краен срам за правната професија во Македонија.

камбо

Уставниот суд изврши државен удар. Ова е крај за државата”, порача проф. Владо Камбовски, до неодамна  претседател на МАНУ, реагирајќи  на последната одлука на Уставниот суд со која се отвара можност за помилување за изборни нерегуларности.

Камбовски, е еден од најголемите авторитети на правната наука во државата,  универзитетски професор, автор на голем број книги од областа на правото со меѓународна репутација, академик и  поранешен министер во владите на Македонија и на Југославија.

 

loading...

Слични содржини