Владата ќе побара кризната состојба да трае до јуни 2021

од Vladimir Zorba

На денешната седница Владата на РСМ го прифати предлогот на Групата за процена во ЦУК да биде побарано продолжување на кризната состојба во државата за уште 6 месеци.

Предлогот ќе биде доставен до Собранието кое треба да донесе одлука за тоа.

Доколку биде усвоено владиното барање, кризната состојба би била продолжена до јуни 2021 година.

Слични содржини