Врање: Над 9900 македонски граѓани примиле втора доза од вакцината

од Nikola Popovski

На претпоследниот ден од месец јули, бројот на вакцинирани граѓани на Србија со првата доза на вакцината е поголем од бројот на вакцинирани граѓани на Република Северна Македонија со првата доза, објави Здравствениот дом Врање.

Според ЗЦ Врање, вкупниот број вакцини дадени во петокот е 169.

Досега во Врање се дадени вкупно 78.279 вакцини. Повеќето од вакцинираните ја примиле вакцината Синофарм. Првата и втората доза на кинеската вакцина биле дадени на 49.683 лица.

Бројот на вакцинирани граѓани на Србија со првата доза е 28.218, а со втората 27.624.

Првата доза на вакцината во Врање ја примиле 12.374, а втората 9.931 Македонци.

Шест државјани на Босна и Херцеговина биле вакцинирани со првата доза, а 8 со втората.

Слични содржини