За рејтингот на УКИМ, ВМРО-ДПМНЕ треба да се обрати кај Мицкоски, велат од Бихаќка

од Vladimir Zorba
148 прегледи

„За рејтингот на УКИМ, ВМРО-ДПМНЕ треба да се обрати кај Христијан Мицкоски. Токму Мицкоски е олицетворение на она што се случува во дел од факултетите, затоа што прво дипломирал, а потоа продолжил како асистент на исти предмети кај својот татко за на крај таму да биде и професор“, реагираат од СДСМ.

„Мицкоски и неговата академска кариера имаат директно влијание врз актуелната состојба во високото образование.

ВМРО-ДПМНЕ е последната партија што може да зборува за високото образование затоа што токму тие со години системски го уништуваа образовниот систем, ја нарушуваа автономијата на универзитетите и вршеа притисоци кон професори и студенти“, порачаа од СДСМ.

Слични содржини