Почетна / Актуелно / ИК на ВМРО-ДПМНЕ: Груевски да почне разговори за нова влада

ИК на ВМРО-ДПМНЕ: Груевски да почне разговори за нова влада

На вчерашната редовна седница на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ со која раководел претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, како што стои во партиското соопштение, централна тема бил претстојниот процес на формирање влада. Притоа Извршниот комитет му дал полн легитимитет на претседателот Груевски за отпочнување разговори за состав на новата влада кои треба да се водат врз принципиелни основи, запазувајќи ги државните интереси.

Во соопштението меѓу другото, се наведува дека на седницата било заклучено дека е неопходна политичка стабилизација за продолжување на економскиот напредок, за што е потребно составување влада која ќе биде фокусирана врз исполнување на реалните потреби и барања на граѓанит