Џејсон Момоа посуров и од Грета: Човештвото е болест што ја заразува планетата Земја

од desk2

Актерот Џејсон Момоа се обрати пред Обединетите Нации и неговиот говор многу потсети на моќните зборови на младата еко активистка Грета Тунберг.

Но, на настанот Small Islands Event на 27 септември тој отиде чекор понатаму во осудата за климатските промени и последиците од нив.

Актерот родум од Хаваи, кој постигна најголема слава со улогата на Аквамен, „удри“ не само по светските лидери, ами и целото човештво, велејќи дека „болест што ја заразува планетата Земја“.

Секако, не недостигаа реакции на неговиот непоколеблив став. Додека повеќето беа позитивни и охрабрувачки:

Слични содржини