Хуманост во време на Корона: Пазарџија дели бесплатно лимони и компири

од Ивана Рамаданова

И додека оие денови на социјалните мрежи се води полемика околу цената на лимоните која некаде достигнува и преку 200 денари по килограм, на скопскиот и кумановскиот пазар има луѓе кои во овие тешки моменти ја покажуваат својата хуманост и добрина на дело.

Имено станува збор за пазарџии кои на своите тезги нудат бесплатни производи, од лимон па се до компир.

„Газди ( муслиманска вероисповед) на пиљари во Скопје, Куманово со големо срце💓.. БЕСПЛАТНО.. Е затоа јас ги делам луѓето на луѓе и нелуѓе…. Капа доле, наклон до земја“, коментираат на Фејсбук.

loading...

Слични содржини