Латас повторно во СЈО !

од Vladimir Zorba
 

Уредникот на телевизија Сител, Драган Павловиќ-Латас, кој е осомничен во два случаја на Специјалното обвинителство, повтно  се појави во просториите на оваа институција за гонњењ на криминалите кои произлегуваат од „бомбите“.

Латас долгогодиниот главен уредник на Тв Сител и весникот Вечер е осомничен за затајување на данок. Според СЈО, од 2008 до 2015 година, со цел тој и приватни лица да избегнат плаќање на данок, на финалните сметки и на даночните пријави, дале лажни информации, со што наводно го оштетиле буџетот за над 120 илјади евра.

Слични содржини