Љутфиу нема намера да го укине екстерното тестирање

од Vladimir Zorba

136703

Екстерното тестирање не се укинува туку системот ќе се усовршува, вели министерот за образование и наука Пиштар Љутфиу по шпекулациите дека оваа реформа во образованието, за која како што судеа дел од професорите е нефункционална, ќе се укине, информира 24Вести.

Министерот е дециден вели екстерното продолжува и догодина, а ќе се работи на подобрување на квалитетот на  системот.
За проблемите со системот кој е присутен секоја година и кој претставува дополнителен притисок за учениците па и наставниците и професорите министерот вели дека од година во година се подобрува. Според него техничките проблеми се неизбежни но се веќе надминати.
Целиот текст можете да го прочитате тука

Слични содржини