Петров: Идентитетот и јазикот се основни обележја, а нам не ни треба ЕУ по секоја цена

од Берта Китинска

Идентитетот и јазикот се основни обележја, а нам не ни треба ЕУ по секоја цена. Сакаме да продолжиме со разговори, да бидеме прифатени како и сите останати држави во ова големо европско семејство, вели Андреј Петров. член на Извршниот комитет на СДСМ во емисијата 24 Отворено.

-Немаме проблем со предлозите на големите европски држави кои сакаат да го надминат спорот. Имаме проблем со непринципиелноста која постои и која е резултат на една уценувачка политика на Бугарија која нема да донесе ништо добро, рече Петров.

„Од тактички аспект, тоа денес што е направено е одличен потег“, смета Петров.

Слични содржини