Специјалниот пратеник за Косово слави 7 години од победата над канцерот: Ја сакам мојата досадна крв, го мразам ракот

од Aleksandar Petrovski

Ричард Гренел, специјалниот пратеник за Косово, објави фотографија од неговиот редовен преглед на Инстаграм 7 години откако го победи ракот и испрати важна порака.

„Денес бев на редовен тримесечен преглед. Дури и по 7 години, подеднакво е стресно да се чека тестови, стравот од враќање на ракот е реален. Сепак, денес ги слушнав волшебните зборови на мојот лекар суперхерој:” Резултатите од крвта се здодевни. “Сакам здодевна крв. “Мразам рак. Благодарен сум што сè уште сум здрав (без карцином)”, напиша Гренел.

Ова не е првпат Гренел да ја потсетува јавноста на важноста на редовните прегледи и да зборува за неговата борба против подмолното заболување.

Пред неколку години, како гостин на телевизијата Фокс, Гренел ја претстави мобилната апликација chemowave што ја создаде со својата партнерка за да им помогне на болните.

Како што се сеќаваше тогаш, на 47-годишна возраст, тој се разбуди на сосема обичен ден и почувствува мала испакнатина, грутка на себе, и 5 дена после тоа започна со хемотерапија.

Она низ што минуваше како пациент и мноштво прашања и непознати го поттикнаа да развие бесплатна апликација за да им помогне на оние што минуваат низ истата мака и активно да се вклучи во борбата против болеста.

loading...

Слични содржини