СЗО: Расте бројот на заразени од ковид-19 во Европа

од Milan1

Светската здравствена организација извести за осум отсто зголемување на инфекциите со коронавирус во Европа минатата недела. Новите случаи се над 2.100.000. Повеќе од 28.000 починале – пет отсто повеќе.

Во светот, инциденцата е зголемена за шест отсто, а бројот на смртни случаи за еден отсто. САД известуваат за најголем број заразени во текот на неделата. Следат Русија и Германија.

Слични содржини