Вакцинација во Врање: Поголем интерес на македонските граѓани отколку на локалните жители

од Nikola Popovski

Вчера вкупно 213 дози вакцини се дадени на главниот пункт за вакцинација во Врање, соопшти тамошниот Здравствен дом во градоѕ.

Од тој број, 85 дози добиле граѓаните на Србија, прва доза 38, а втора доза 47 лица. Во Врање вчера на македонските граѓани им биле дадени 128 дози на вакцини, од тој број 70 ја добиле првата доза, а 58 лица ја примиле втората.

Вкупниот број на вакцини дадени вчера бил 77.736 дози.

Слични содржини