Почетна / Локално / Земјотрес утрово во Скопје

Земјотрес утрово во Скопје

Утрово  околу 7 часот, во Скопје е почуствуван силен земјотрес кој траеше неколку секунди. Потресот , проследен со звук , освен што ги вознемири скопјани и  не напријавени некаква штета. Веднаш по првиот е регистриран и втор со многу помал интензитет.земјоте

Се очекуваат прецизни инфромации од мерните станици  во Макаедонија да се прецизира колкава била јачината и каде бил епицентарот на потресот кој се почуствува изутрината во Скопје.

Според интернетот сајтот на Европската сеизмолошка станица, земјотресот бил со јачина од 3,9 степени, во длабочина од пет километри и се случил околу седум километри североисточно од Скопје.

loading...