Почетна / IN/OUT / Apple призна: Секој ваша чекор се следи во прекуа телефоните!

Apple призна: Секој ваша чекор се следи во прекуа телефоните!

Скриена карта во вашиот телефон, го зачувува она кога и каде сте оделе.


Скриена карта во вашиот Iphone, го зачувува она кога и каде сте оделе. Од Apple велат дека оваа информација се чува само во вашиот телефон. И се користи за персонални услуги, како што е сообраќајот.
Еве и како да најдете на оваа функција и да ја исклучите, ако сакате.

Одете на “Settings” (Settings) и притиснете “Приватност” (Privacy), притиснете “Локација (Location services), скролнете по надолу до” Системски услуги “(System services), пак скролнете надолу и притиснете на” Често посетувани места “( Frequent locations). Таму местата кои ги посетувате најчесто се групирани по градови. Можете да го вклучите “on” или исклучите “off” оваа функција.

Ако притиснете на картата, одоздола ќе излезе листа на сите најчесто посетувани места. Притиснете на одредена локација, за да ги видите деталите околу тоа кога и колку време сте биле таму.

Секогаш можете да ја исклучите оваа функција и да ја избришете историјата на посети.