Два пати се заканив со оставка ако се продолжи по оваа линија со Бугарија, тврди Димитров

од Nikola Popovski

Вицепремиерот за европски прашања во заминување, Никола Димитров вели дека очекувал голем број напади после неговата прес-конференција, но дека од некои е изненаден.

-Не е баш дека останав без ништо, па ајде ќе се лутам. Ако била приказната за функција, јас добив понуда за едно од најпрестижните функции, а таа е да ја претставувам земјата во Вашингтон или сам да си изберам земја. Сепак, таа функција не е толку изложена на јавност, притисок, стресови, а има петпати поголема плата од платата на член на Влада, информира Димитров во емисијата „360“.

Според него, „гајлето што го носи како член на Владата и тимот во однос на преговорите со Бугарија, сега веќе нема да може да го носи сам, затоа што не е внатре“.

-Во битката внатре во два наврати бев принуден да се заканам со оставка, односно им реков ако одите по оваа линија, тоа ќе морате да го правите без мене, а јас ќе излезам надвор и ќе бидам гласен. Ова му го кажав и на премиерот и на министерот за надворешни работи, додаде вицепремиерот за европски прашања во заминување.

Слични содржини