Филипче со совети за карантинот, изолацијата и социјалното дистанцирање

од Берта Китинска

На својот Фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче објави неколку совети за тоа како да го негуваме и менталното здравје во овие кризни ситуации.

-Карантинот, изолацијата и социјалното дистанцирање се мерки кои докажано го забавуваат ширењето на КОВИД-19 и ни помагаат да го заштитиме јавното здравје.Но, не треба да заборавиме за време на овие кризни ситуации да го негуваме и менталното здравје. Подолу може да видиме неколку совети за како би можеле најдобро да се грижиме за себе и другите во ваквите нестандардни услови, напиша Филипче.

Карантинот, изолацијата и социјалното дистанцирање се мерки кои докажано го забавуваат ширењето на КОВИД-19 и ни…

Публикувахте от Венко Филипче в Сряда, 1 април 2020 г.

 

loading...

Слични содржини