Почетна / TOP NEWS / “Gangnam Style” веќе не е видео №1 во YouTube – видете што е нај…!

“Gangnam Style” веќе не е видео №1 во YouTube – видете што е нај…!

Јужнокореецот Пси и неговата “Gangnam Style” веќе не се гледани видео на YouTube.

Веќе има нов рекорд за најгледано видео на YouTube – тоа  е на Виз Калифа и Чарли поставата “See You Again”, со што петгодошниот носител на првото место – јужнокореецот Пси и неговата “Gangnam Style” веќе не  ја држат круната.

Изведувачи на Warner Music Group и “You See Again”   удрија 2 894 026 649 тоа е моментот на 10 јули. “Gangnam Style” имаше 2 894 022 885 страници во истиот ден.

Песната на Пси беше на врвот во последните пет години, откако во ноември 2012 година се префрли од првото место “Baby” на Џастин Бибер. Двајцата од Universal Music. “See You Again”, издаден во 2015 година, е во просек повеќе од 3 милиони страници на ден оваој ден од  годината.   YouTube наплати околу 10 долари на 1.000 страници на реклама, која оди пред видеото. Тоа излегува приближно 10 милиони долари за секој милијарда гледачи  или речиси 30 милиони долари рекламни приходи за секој од најпопуларните видео клипови. Сепак тоа е бизнис а вие погледнете го најгледаното видео сега: