[РЕЦЕПТ] Тарт со течно чоколадо без печење

од Vladimir Zorba

Состојки:
300 г бисквити по ваш избор
6-7 лажици масло
400 г течно чоколадо
100 г мелени лешници
450 г крем сирење
1/2 чаша шеќер во прав
Подготовка:
Во кујнски блендер издробете ги бисквитите и додадете кон нив една лажица течно чоколадо и путер. Кон добиената хомогена смеса додадете три лажици лешници и раширете добро (и притиснете) во калап за торта.

Ставете во фрижидер за околу 30-40 минути, за да зацврсти тестото. Потоа во сад со помош на миксер, измешајте го крем сирењето, шеќерот во прав и течното чоколадо. Дистрибуирајте го кремот на тестото и посипете со ореви.

Покријте со фолија и ставете во фрижидер за 3-4 часа.

Слични содржини