Поевтини аранжмани до 20% за спрските државјани

од Andreja Salpe

Од мај до октомври ова лето поевтини аранжмани и до 20% за српските туристи, во зависност од периодот на престој. Целта е да се насочат наместо на грчкото крајбрежје, да летуваат покрај Охридското езеро или пак оние кои што сепак ќе го поминат летниот одмор во Грција, на враќање да останат неколку дена во земјава.

Претседателот на ХОТАМ, Крсте Блажески вели дека по човек дневно, полупансион можат да добијат од 25 евра со појадок и вечера во хотел со 4 ѕвезди. Некои хотели кои се со повисока категорија, можеби ќе бидат за 2-3 евра плус.

Хотелиерите велат дека со оваа иницијатива сакале да се надоврзат на размислувањето на Владата за бесплатни патарини за српските граѓани во знак на благодарност за бесплатната вакцинација. За истата цел, од државната Агенција за поддршка и промоција на туризмот, имаат и дополнителни предлози до Владата во однос на Србија.

loading...

Слични содржини