Радев и Пендаровски ќе слават „Кирил и Методиј“ во Рим

од Берта Китинска

Македонската и бугарската делегација на 26 мај во Рим ќе го прослават делото на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј.

-Ние не одиме на заедничко патување и средби во Ватикан кај Папата затоа што одмие да го решаваме спорот.На предлог на Радев со бугарскиот државен авион ќе оди целата делегација од кај нас. Мислам дека имаме околу 25 места со се новинари, и нивната екипа отприлика брои толку, да отидеме заеднички да учествуваме и тоа го правиме традиционално. Заради здравствените протоколи кои важат кај Папата не можевме баш на денот да отидеме, туку ќе одиме на 26 и 27-ми“, посочи Пендаровски.

Слични содржини