Полицискиот час нема да важи за Германците кои имаат стекнато имунитет

од Vladimir Zorba

Жителите на Германија кои стекнале имунитет на коронавирусот веќе нема да бидат предмет на полициски час и одредени забрани за контакт од утре на полноќ. Според Институтот за инфективни болести „Роберт Кох“, повеќе од 31 процент од Германците ја примиле првата доза на вакцината, а 8,8 проценти биле целосно вакцинирани.

Секој што ги примил двете дози на вакцина или се опоравил од Ковид-19, ќе може приватно да се состане со други од истата категорија без никакви ограничувања. Кога се среќавате со невакцинирана личност, луѓето со целосен имунитет нема да имаат ограничувања.

Имуните луѓе дури и нема да мораат да одат во карантин по патување, освен во одредени случаи, на пример, ако доаѓаат од област каде што голем број луѓе се заразени со нов вид на коронавирус.

Овие луѓе нема да мора да носат негативни резултати од тестот кога влегуваат во продавницата или кога добиваат одредени услуги.

Слични содржини