Мирослав Лазански тврди дека  прислушувал разговор на офицери од НАТО во Виена , и..

Мирослав Лазански, српски воен аналитичар и кандидат за министер за одбрана соопштил шокантни информации, пишува balkanspress.com.Според него, од прислушување разговор меѓу офицери од НАТО станувало јасно дека “тоа ќе биде наскоро, во четвртокот”., што би кажале Србите „Врло поуздано“.

Лазански тврди дека бил во луксузен хотел во австриската престолнина, каде што имало и неформална средба на високи офицери од НАТО. Тој се нашол во близина на група од нив и дочул фрагменти од разговорот за следните големи воени конфликти во светот. “Третата светска војна ќе почне во четврток, според планот, знаете ли вие кога точно е тоа и како треба да стане”, цитира воениот експерт неименуван генерал од НАТО. За жал, не успеал да научи за кој точно четврток станува збор.

Сепак Лазански напишал до српските и руските медиуми кратка кореспонденција со наслов “Третата светска војна ќе почне во четврток”, која испратил и на адресите на сите светски лидери, за да ги предупреди.

“По мојата коресподенција сето можеби ќе биде одложена или датумот ќе биде променета”, вели уште Србинот., кој го прислушувал НАТО.

Слични содржини