Актуелно
Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

Ве мачи несоница? Со овој метод ќе заспиете за неколку минути

Според истражувањата на експертите кои се занимаваат со спиење и когитивна бихевиорална терапија, количината и квалитетот на сонот е намален во зимските месеци кога деновите се кратки, а ноќите долги. Според нив, февруари е најлош месец за спиење, а доколку имате провлем со заспивањето, оваа единствена метода може да ви …

Повеќе

4 вечерни активности со кои ќе ја победите несоницата

Речиси и да нема човек во светот кој немал проблем со тешко заспивање и несоница, во ситуации кога ништо не можело да помогне. Недостатокот на сон може да предизвика ужасни последици по нашето здравје. Но, дали сте се обиделе проблемот да го решите со помош на физичка активност? Трчање Кога …

Повеќе

Веќе никогаш несоница: Три нешта кои ќе ви помогнат подобро да спиете

Често се случува дури и да сме многу уморни, да не можеме да заспиеме и само да се превртуваме во креветот, а часовите да минат. Сте се обиделе на многу начини да го решите ова, но науката пронашла токму три нешта благодарение на кои подобро ќе спиете уште од денес. …

Повеќе