[РЕЦЕПТ] Фетучини со пилешко и текила

од Vladimir Zorba

Производи:
1 пакет на фетучини
1/3 чаша сецкан коријандер
2 лажици толчен лук
2 лажици ситно сечкани лути пиперки
3 супени лажици путер
½ чаша пилешка супа
3 лажички текила
2 лажици сок од лимон
3 супени лажици сос од соја
500-600 г пилешки гради без коски
¼ црвен кромид, исечкан
1 црвена пиперка, сецкана
½ зелен пипер, се сече
1 и ½ чаши крем за готвење
Подготовка:
Во големо тавче, испржете коријандер, лук и лута пиперка со 2 лажици путер со просечна температура од околу 5 минути со мешање. Додајте супа, текила и сок од лимон. Нека се вари се додека не се згусне. Отстранете од огнот и ставете настрана.

Истурете ги пилешките гради исечете ги на парчиња со сос од соја. Во меѓувреме, во друга тава, на преостанатиот путер натопете ги кромидот и пиперките. Сварете ги фетучините во солена вода. Исцедете и оставете ги настрана.

Во длабокиот сад, измешајте фетучини, пилешко, соја сос и мешавина од зеленчук. Додајте крем. Нека се свари. Откако ќе се зготви пилето и ќе се намали сосот, отстранете од огнот. Украсете со повеќе коријандер и сервирајте.

Слични содржини