Актуелно
Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

Сопствениците ги фотографираат своите мачки најмалку 7 пати дневно

Според анкета на OnePoll, спроведена на Националниот ден на мачките, 29 октомври, просечен сопственик поминува околу 1000 часови со своето милениче и го фотографира најмалку седум пати во текот на денот. Анкетата покажала и дека 42% од испитаниците имаат врамена фотографија од својата мачка или од друга и ја чуваат …

Повеќе

И тие сакаат љубов: Мачките лесно се поврзуваат со сопственикот

Грубата поделба меѓу најчестите домашни миленици вели дека кучињата се приврзуваат за сопственикот кој ги чува, додека пак, мачките се тврдоглави и ги интересира само чинијата да им е полна. Гордите сопственици на мачка, како домашно милениче, сметаат дека ваквото тврдење е сосема неточно. Оние кои имаат мачка точно знаат …

Повеќе