Почетна / (не)Секојдневно / 10 работи кои секоја алфа жена бара во нејзината врска

10 работи кои секоја алфа жена бара во нејзината врска

Алфа жената е силна, независна, вистинска. Алфа жена има барања – најчесто за себе. Алфа жената не прифаќа однос што не го заслужува. Алфа жената е жена која знае што сака.

И таа го сака ова во нејзиниот однос:

1. Алфа жена сака да предизвика.

Таа сака силен партнер, партнер кој сонува и се бори за своите соништа, партнер кој ги надскокува границите и ја провоцира да го прави истото.

2. Алфа жената сака доверба.

Таа сака партнер кој знае што е доверба и дека ако го изгубиш, го губиш сето она што е причината зошто вреди.

3. Алфа жената сака почит.

Таа сака партнер кој го почитува своето мислење, нејзината работа, нејзините чувства, кои не само што ја слушаат, туку и ја слушаат.

4. Алфа жена сака независност.

Таа сака партнер кој цени нејзината слобода, но го цени и партнер кој не љубоморен на времето што таа си го посветува самата на себе. Таа сака партнер кој знае дека љубовта не е да не можеш да живееш без другиот, но да ја бараш и да живееш со него секој ден.

5. Алфа жена сака синхронизација.

Таа сака партнер кој живее во нејзиниот ред, го дели својот ентузијазам,а е подготвен да го земе светот со неа.

6. Алфа жената сака еднаквост.

Таа сака партнер кој ја прифаќа и не ги дели работите во врската како “машки” и “женски”.

7. Алфа жена сака да се смее.

Таа сака партнер кој може да ужива во животот, да се забавува, да ужива, да ги цени малите нешта во животот и да гради на големи.

8. Алфа жената сака искреност.

Таа сака партнер кој нема тајни од неа, кој не игра играчки и не си подготвува за “резервни варијанти”, партнер кој е подготвен да ги стави ситекарти на маса, па како го прави тоа.

9. Алфа жена сака разновидност.

Таа сака партнер кој е подготвен да бара и открива нови нешта – за себе и за светот во кој не верува во статус кво и не се плаши да импровизира – од вечерата до креветот.

10. Алфа Жената сака толеранција.

Таа сака партнер кој ги перцепира и вреднува разликите меѓу нив, бидејќи токму овие разлики ја прават врската единствена и посебна. Алфа жена само сака да биде сакана. Реално. Исто како што таа самата се сака …